Re: Práce při mateřské
pracovat takto můžete, ideálně na DPP (ta je limitována 300 hod ročně u 1 zaměstnavatele, ničím jiným). Pokud bude výdělek 3-4 tis./měs., tak miminko měsíčně v daních neuplatníte, k tomu by byl potřeba výdělek min. 4600 Kč/měs. Pokud za rok dosáhnete celkem výdělku 55200 Kč, uplatníte ho v ročním zúčtování daní.
Re: Práce při mateřské
Moc děkuji za radu, ještě bych potřebovala poradit. Když budu mít DPP a půjdu pak znovu v průběhu RD na MD, tak se mi výpočet bude vypočítávat již z nových přivýdělků nebo zase jen z toho, z kterého si požádám, takže třeba z toho starého HPP? Ony ty částky budou totiž naprosto jiné..
6. 5. 2015 12:54
Prosím o radu. Do porodu mi zbývají dva měsíce, za 14dní nastupuji na MD. Nemám žádné potíže a se zaměstnavatelem jsme se dohodli, že pokud bych si chtěla přivydělat, tak můžu do porodu na čtyři hodiny denně docházet do firmy a zakládat nějaké listinné dokumenty, které tady nikdo zakládat nestíhá a vyřizovat korespondenci. Je to mimo práci ze které mám HPP, jen bych pak nerada díky tomu přišla o PPM. Můžu být takto zaměstnaná? A můžu pracovat i v 6ti nedělí?? Teda jen pokud bych to zvládala zase. Vyřizovala bych e-mailovou korespondenci, tak půl hodinky, hodinku denně. Dále bych se ještě zeptala, jaký tip pracovního poměru by byl pak pro mě nejlepší? DPP, DPČ nebo jiný HPP na zkrácenou prac.dobu? Počítám, že přivýdělek by byl nanejvíš 3-4.000 Kč v hrubém. A můžu si dát mimčo do daní na MD?