Re: Jak na archivaci mzdových listů??
Při 200 lidech bych se do personálních složek uzakládala.
Takže 1 rok = 1 šanon = 1 sada abecedně řazených ML (abecedně tiskne sw, určitě to podle abecedy neskládám ručně).
A svůj důvod to má i při dalších kontrolách - uděláte kontrolu OSSZ, založíte do složek, pak to zase vytáhnete pro jednu ZP, pro druhou ZP, mezitím FÚ ... ? :-)
Hezký den.
Všechny ML v tom konkrétním kal. roce, seřazené dle abecedy a můžete si je ještě roztřídit na pracovní poměry, DPČ a DPP, ale nemusíte. Do jednotlivých složek zaměstnanců si je nerozhazujte. Některé (větší) firmy si je ani netisknou, kontrole stačí k nahlížení na monitoru a archivovány jsou na disketě.
Bohužel, již opět nestačí na mediu, ale k archivaci je vyžadována i papírová forma. Nevím už, kde jsem to vyčetla, asi v souvislosti s tím, že zas někdo přišel s tím,že CD není věčné :-( .
Mzd.listy, osobní karty
Děkuji moc za rady, založím tedy do šanonu zvlášť, po jednotlivých letech.
Ještě se zeptám: Program mi nabízí tisk tzv. osobních karet, je v nich uvedeno to, co v agendě personalistika. Tisknete si něco obdobného každý rok nebo netisknete vůbec - není nutné? Děkuju.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2015 11:20
Chtěla jsem se zeptat mzdovek na organizaci mzdové agendy.
Např. jak po kontrole ze sociálky zakládat mzdové listy. Můžu buď do složky ke každému zaměstnanci nebo do šanonů mezd jednotlivých let (zde mám založené doklady měsíčních mezd).
Nevím, jaký si udělat systém.
Děkuju za rady.