Hlavní navigace

Srážková daň do vyúčtování

  • (neregistrovaný)

    13. 5. 2015 10:03

    Dobrý den,
    potřebuji poradit, v roce 2014 jsem byla na dvou dohodách o provedení práce, sražená daň a část roku - závěr - již u zaměstnavatele. Dočetla jsem se, že jsem si mohla srážkovou daň zahrnout do přiznání nebo ročního vyúčtování. Je to pravda? Jak to řešit nyní v květnu, v ročním zúčtování evidentně srážková daň zahrnuta nebyla. Mám ještě nějakou šanci, jak dostat nějakou korunu zpět? Moc děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 5. 2015 10:06

      mirka..p (neregistrovaný)

      Re: srážková daň do vyúčtování
      Vyžádáte si od všech zaměstnavatelů, u kterých jste v roce 2014 byla zaměstnanaá ) dohody i prac. poměr) potvrzení o výdělku a podáte si řádné daňové přiznání....

    • 13. 5. 2015 10:35

      iva. (neregistrovaný)

      Re: srážková daň do vyúčtování
      V ročním zúčtování u zaměstnavatele nemohla být srážková daň zahrnuta, zákon připouští jedinou možnost a to, že si sama podáte daňové přiznání.
      Od všech zaměstnavateleů si vyžádáte Potvrzení o zdanitelných příjmech - pozor, srážková daň má speciální tiskopis, nelze spatlat vše do jednoho.
      Vyplníte si daňové přiznání a úhrn sražených záloh snížíte o vratku daně, kterou jste obdržela v rámci RZD (částka bude uvedena na Potvzení o zdanitelných příjmech).
      Pokud nemáte povinnost podat DP, pak na jeho podání máte 3 roky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).