Re: Kolik dní je nárok na dovolenou ?
Pokud 1.2. neměl zaměstnavtele, pak za únor nevznikl nárok na dovolenou a máte nárok stanoven správně.
I kdyby měl únor 21 PD, tak by nárok na dovolenou nevznikl, protože nemá odpracovaný celý měsíc. Nastoupil (PS měl) až 2.2. a 1.2. neměl žádného zam-tele. Pokud má odpracovaných více než 60 PD, tak počítáte nárok na dovolenou za odpracované celé měsíce. Nárok na dovolenou za odpracované "jednadvacetiny" počítáte jen do doby než má v kal. roce odpracovaných méně než 60 PD.
Soňko, jde vidět, že děláte obrovský pokrok, vaše vědomosti jsou čím dál lepší, ale dovolenou jste trochu špatně pochopila. Těch 21 dní v tomto případě nehraje roli, zde je důležité, že neměl CELÝ měsíc zaměstnavatele. Zkuste ještě jednou pročíst ZP § 211-223, věřím, že to pochopíte. Hodně štěstí.
paní jasná,moc děkuji a přeji krásný den
>>>>>Dobrý den, prosím, kolik dní má nárok zaměstnanec na
>>>>>dovolenou, když nastoupil 2.2.2015 ? Já jsem mu
>>>>>napsala
>>>>>16,5 on reklamuje, že by měl mít 18,5. V únoru ale
>>>>>bohužel nebylo 20 pracovních dní. Prosím, co je
>>>>>správně ?
>>>>>Děkuji moc za odpovědi.
>>>>
>>>>Měl 1.2. jiného zaměstnavatele?
>>>===
>>>Dobrý den, paní jasná, PP u předchozího měl do
>>>31.1.2015, 1.2. = sobota = neměl. Děkuji Vám.
>>
>>Pokud 1.2. neměl zaměstnavtele, pak za únor nevznikl
>>nárok na dovolenou a máte nárok stanoven správně.
>
>I kdyby 1.2. měl jiného zaměstnavatele, nevznikl mu u
>původního zaměstnavatele nárok na dovolenou za
>kalendářní rok ani na její poměrnou část, takže není možné
>použít § 212 odst. 3 ZP.
Ještě k dovolené komentář k § 212,prosím
===
Dobrý den, čtu si teď příslušné § ZP a v komentáři k § 212 jsem našla toto :
Změnou zaměstnání se rozumí skončení pracovního poměru u jednoho zaměstnavatele a bezprostřední nástup k jinému zaměstnavateli. Mezi těmito zaměstnáními nesmí být ani jeden den přestávka. Výjimka je pro skončení zaměstnání v pátek a nástup k jinému zaměstnavateli v pondělí.
Tak teď nevím. Děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 5. 2015 7:18
Dobrý den, prosím, kolik dní má nárok zaměstnanec na dovolenou, když nastoupil 2.2.2015 ? Já jsem mu napsala 16,5 on reklamuje, že by měl mít 18,5. V únoru ale bohužel nebylo 20 pracovních dní. Prosím, co je správně ? Děkuji moc za odpovědi.