Zaměstnanec utratil za naftu na služební cestě na Ukrajinu 5000 Kč,které zaplatil ze svého. Vypočítané stravné za dny na Ukrajině činí 15000 Kč, v účetním programu dávám stravné do nezdanitelných náhrad. Kam prosím mám dát peníze za naftu. Patří také do nezdanitelných náhrad nebo tuto částku musím danit? Děkuji mockrát
Re: nafta na služební cestě
Nakoupená nafta je jakoby ji koupila firma, zaměstnanec ji koupil ZA ní, náleží mu tedy proplatit klasicky přes pokladnu vynaložené výlohy a pro firmu je to daňový náklad. Nafta nepatří do cestovních náhrad a také není důvod mu ji ještě jakkoliv zdaňovat!!
Re: nafta na služební cestě
Dobře díky. Zaměstnanec je už zase na Ukrajině. Nedal mi ale k naftě doklady. Proplatila bych mu přes pokladnu, ale nemám oproti čemu
14. 5. 2015 11:47
Dobrý den,
Zaměstnanec utratil za naftu na služební cestě na Ukrajinu 5000 Kč,které zaplatil ze svého. Vypočítané stravné za dny na Ukrajině činí 15000 Kč, v účetním programu dávám stravné do nezdanitelných náhrad. Kam prosím mám dát peníze za naftu. Patří také do nezdanitelných náhrad nebo tuto částku musím danit? Děkuji mockrát