Re: Příplatek za svátek - kontrola?
>Dobrý den.
>
>Prosím moc o názor nebo zkušenost.
>V souvislosti s předešlou diskuzí jsem zjistila, že
>jsem poskytovala příplatek za svátek a víkendy špatně.
>Máme 3směnný provoz, tudíž pracovní dobu směny 7,5
>hodiny.
>Příplatek jsem až do teď dávala do výplaty za 8 hodin.
>Vůbec mi to nedocvaklo. Zaměstnance jsem tak na
>příplatcích "přeplácela".
>Je to špatně?
>Hrozí nám nějaký postih? Například z finančního úřadu?
>Příplatek je součást mzdy a tedy i daňový náklad
>firmy, může se stát, že nám to z finančáku "vyhážou" z
>daňových nákladů?
>A ten samotný fakt, že jsem dala příplatek o 0,5
>hodiny více do mzdy, může znamenat nějakou jinou sankci?
>Zaměstnance jsme na mzdě nepoškodili.
>
To, že jste zaměstnance nepoškodili, až tak nic neznamená, protože IP může uložit pokutu až 1 milion z důvodu, že byla poskytnuta mzda, na kterou zaměstnanec neměl nárok - viz z.č. 251/2005 Sb. - přestupky a správní delikty na úseku odměňování.
>Děkuji moc z odpověď.
>M.
Re: Příplatek za svátek - kontrola?
Děkuji, to jsem právě chtěla vědět.
Zpětně už to neopravím... Leda nějakou "kulišárnou" v docházkových listech. Prakticky se to týká cca 12 lidí, kteří u nás směnují.
Každopádně děkuji za zodpovězení.
Od teď si na to budu dávat pozor.
Přeji pěkný den. M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 5. 2015 10:55
Dobrý den.
Prosím moc o názor nebo zkušenost.
V souvislosti s předešlou diskuzí jsem zjistila, že jsem poskytovala příplatek za svátek a víkendy špatně. Máme 3směnný provoz, tudíž pracovní dobu směny 7,5 hodiny.
Příplatek jsem až do teď dávala do výplaty za 8 hodin. Vůbec mi to nedocvaklo. Zaměstnance jsem tak na příplatcích "přeplácela".
Je to špatně?
Hrozí nám nějaký postih? Například z finančního úřadu? Příplatek je součást mzdy a tedy i daňový náklad firmy, může se stát, že nám to z finančáku "vyhážou" z daňových nákladů?
A ten samotný fakt, že jsem dala příplatek o 0,5 hodiny více do mzdy, může znamenat nějakou jinou sankci? Zaměstnance jsme na mzdě nepoškodili.
Děkuji moc z odpověď.
M.