Re: prosím zkušené: převody peněz
Já si myslím že to není správně.V případě, že se jedná o fyzickou osobu, není v daňové evidenci ještě tak složité odlišit daňové a nedaňové výdaje jako v případě, kdy jde o osobu právnickou.navíc by měly tyto platby být na straně jednatele zdaněny jako příjem vyplácený společností.
Tohle je můj osobní pohled, třeba na to bude mít někdo lepší pohled než já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
17. 5. 2015 19:29
Dobrý den, prosím Vás o názor, ptám se jako externí účetní:
jednatel s.r.o. (není společník) potřebuje převést peníze z eurového na korunový účet. Místo jednoduchého převodu mezi firemními účty provede převod i přes své soukromé účty: z firemního eurového na soukromý eurový a adekvátní částku v korunách přepočtenou kurzem ČNB ze svého soukromého korunového na firemní korunový. Zdůvodňuje to tím, že firma takto získá na korunový účet o několik stovek korun víc, protože on tam převede částku kurzem ČNB oproti horšímu kurzu, kterým by to připsala banka při přímém převodu mezi firemními účty.
Mohlo by to něčemu vadit?
Moc děkuji za názory.