Hlavní navigace

Družstevníci kontra majitelé bytů

• (neregistrovaný)

18. 5. 2015 21:35

Dobrý den, jednou jste mi skvěle poradili, proto prosím ještě o jednu radu. V domě je 65% bytů koupeno, zbytek jsou družstevní byty, takže jsme nemuseli vytvořit SVJ, až klesne podíl družstevních bytů pod 25%, musí být SVJ. S převodem bytu jsme koupili i všechny vnitřní rozvody bytu: T akže když se rozbije vnitřní rozvod u vlastníka bytu, platí to sám, družstevnímu bytu se to celé proplatí. Všichni ale přispívají do fondu oprav nebo na správu domu a pozemku.
    Může mi někdo vysvětlit, proč to tak je? děkuji Tere

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 5. 2015 15:04

ppp (neregistrovaný)

Re: družstevníci kontra majitelé bytů
      Pokud jsou i majitelé bytů členy družstva, tak je to v pořádku. V opačném případě je v domě několik majitelů bytů - při 100 bytech jich 65 má vlastníka jiného než družstvo a 35 bytů vlastní družstvo, které si také ze svého platí opravy vnitřních rozvodů ve svých bytech. Ne/existence SVJ na to nemá vliv.

• 19. 5. 2015 17:16

tere (neregistrovaný)

Děkuji, bohužel i vlastníci bytů jsou družstevníky. Mě nevrtá hlavou,že nemáme SVJ, ale že platím do fondu oprav nebo na správu bytu a musím si to platit sama, ale ten, kdo si byt nekoupil to má placeno i z mých peněz. děkuji moc

• 20. 5. 2015 15:31

právník1 (neregistrovaný)

Vystupte z družstva nebo iniciujte změnu na nejbližší členské schůzi družstva

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).