PPM - z příjmu otce?

• (neregistrovaný)

19. 5. 2015 9:05

Dobrý den všem,
    mám poměrně širší dotaz, jestli si myslím správně... :-)
    Začnu kapku ze široka - moje sestra se odstěhovala za přítelem do Prahy, kde pracuje, s tím, že si tam najde práci. K 30/9/2014 dala výpověď ve stávajícím zaměstnání, nahlásila na ÚP. V Praze se ji bohužel nepodařilo najít odpovídající zaměstnání, pouze pracovala 14 dní na HPP - zkrácený úvazek u jedné firmy, kde to vzhledem k podmínkám po uvedených 14 dnech vzdala. Znovu je tedy vedena na ÚP. Nyní je těhotná, termín porodu má 14/12/2015. Na ÚP nahlásila, že vzhledem ke svému stavu nepředpokládá že ji někde zaměstnají. Teď tedy řeší, jak to bude s PPM a následným rodičákem.
    Tak jsem pátrala, a potřebuju si ověřit. Rodičák je jasný, pevná částka rozdělená do 2,3 nebo 4 let. A teď PPM. Ze stránek ČSSZ jsem se dočetla, že lze toto vypočítat i z příjmu otce dítěte. Ten má trvalou práci na HPP. Sestra až do loňského 30/9/2014 pracovala. Od té doby pouze výše uvedených 14dní. Oba tedy splnily podmínku, že v předchozích dvou letech byly nem. pojištěni 270 dní (počítám to správně? bude to k termínu porodu..?) Takže když mezi sebou uzavřou dohodu, že se matka bude starat o dítě, otec se po šestinedělí nahlásí na 7po sobě jdoucích dní nahlásí k PPM, bude se toto počítat z příjmu otce?
    Omlouvám se za délku příspěvku, ale nevím, jak bych to ve zkratce srozumitelně napsala... :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).