Re: Daně - Služební vozidlo manažerské
Ano, tak by se to dalo formulovat.
Ještě se mi nestalo, aby mi firma / klient / předala jako podklad pro mzdy smlouvu o poskytnutí vozidla i pro soukromé účely a toto vozidlo bylo tzv. "náhradní"
Souběžné jsou tam dva dny rozbité/půjčené a pak opravené/vrácené....nechtěl být bez vozidla ....myslel si,že to půjde na pojstku viníka,ale ten platí pouze pronájem servisu a soukromé účely jdou za managerem....bude to drahé a o něco přijde i firma na sociálním a zdravotním,že?
STOP - o jaké smlouvě mluvíte? O smlouvě o nájmu "náhradního" vozidla, uzavřené mezi firmou a servisem, nebo o smlouvě uzavřené mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem na poskytnutí vozidla i pro soukromé účely zaměstnance? Já o té druhé.
Já také o té druhé...manažer měl ráno nehodu,vozidlo předal servisu a vzal si náhradní vozidlo a používal dle smlouvy na poskytnutí vozidla i pro soukromé účely na základě předávacího firemního protokolu,po 10-ti dnech odevzdal náhradní vozidlo do servisu a odjel opraveným....prý je problém ,že měl první a poslední den 2 vozy i když né fyzicky...prý se musí managerovi zdanit 1% v tyto dny na obě vozidla ....je to to tak nebo ne???
20. 5. 2015 16:27
Dobrý den,
prosím o radu....služební vozidlo je propůjčeno zaměstnanci i pro soukromé účely.Manager měl autonehodu (nebyl viníkem) a požádal servis o náhradní vozidlo....Problém je prý v tom,že měl oba vozy v jeden den a musí se danit 1% z pořizovací ceny každého auta...Zvyšuje se tím zdravotní a sociální?? Mohl by mi někdo poradit kde to najdu v zákoně???To nejde rozdělit na hodiny?? Fyzicky je neměl přeci obě najednou....