Dobrý den, ráda bych požádala o radu - zaměstnanec dostal předvolání k ústnímu jednání u soudu - účast nutná. Od zaměstnavatele dostane volno na nezbytně nutnou dobu, bez náhrady mzdy......toto je pro nás jako zaměstnavatele v pořádku, že? Jde mi ale o to, zda vždy dostane svědek doklad k potvrzení příjmu, aby mu mohla být od soudu proplaceno svědečné. Může si o toto požádat dodatečně, nevím jak mu mám poradit (jak je to v případě předvolání na policii) Dosud jsem řešila jen případy, že si formulář k potvrzení hodinové mzdy donesli. Děkuji moc
25. 5. 2015 9:24
Dobrý den, ráda bych požádala o radu - zaměstnanec dostal předvolání k ústnímu jednání u soudu - účast nutná. Od zaměstnavatele dostane volno na nezbytně nutnou dobu, bez náhrady mzdy......toto je pro nás jako zaměstnavatele v pořádku, že?
Jde mi ale o to, zda vždy dostane svědek doklad k potvrzení příjmu, aby mu mohla být od soudu proplaceno svědečné. Může si o toto požádat dodatečně, nevím jak mu mám poradit (jak je to v případě předvolání na policii)
Dosud jsem řešila jen případy, že si formulář k potvrzení hodinové mzdy donesli.
Děkuji moc