Hlavní navigace

Dovolená po MD a pak RD- krátí se?

• (neregistrovaný)

25. 5. 2015 11:48

Dobrý den, prosím zkušenější o radu. Dohadujeme se tedy s kolegyní a každá si myslíme něco jiného. Mám tady 2 případy:

1) Paní nastoupila dne MD 21/9/2014, MD skončila 4.4.2015, nemarodila. Zůstatek dovolené za rok 2014 byl 11,5 dne. Po skončení MD paní žádá o dovolenou a po jejím vyčerpání nastoupí na RD. Já si myslím, že za rok 2015 bude mít celý nárok na dovolenou - 25 dní a ty může vyčerpat teď-hned po MD. Kolegyně ale tvrdí, že nebude mít celý nárok, že se jí 25 dní zkrátí za rodičovskou dovolenou. To mě vyděsilo, protože paní si zažádala (na mou radu) o čerpání 11,5 dne staré dovolené a o 25 dní letošní dovolené, které právě čerpá ........

2) Paní nastoupila na MD 8.1.2015, žádnou starou dovolenou nemá, před nástupem na RD byla nejdřív na RD s jiným dítětem a pak měla půl roku neplacené volno, takže za 2014 jí žádný nárok na dovolenou nevznikl. Teď bude na MD do 22.7.2015, pak bude čerpat dovolenou a pak nastoupí na RD. Za rok 2015 jí vznikne celý nárok 25 dní nebo se bude krátit za tu rodičovskou? Já si myslím, že právě když si písemně požádá, že se nic krátit nebude, ale kolegyně říká - krátit. Kdo z nás má pravdu? Poradíte mi? Nerada bych něco udělala špatně.

Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).