Re: PP - 20hod týdne - dovolená
Plánovat směny u nerovnoměrně rozvržené pracovní doby musíte.
První tři dny nemoci se počítají ty, ve kterých měl pracovat, tj. pátek, sobota, neděle. Další dny nemoci počítáte zase z jeho plánovaných směn.
Pokud bude konat práci alespoň 60 dnů v roce, vznikne mu nárok na dovolenou za kalendářní rok nebo za její poměrnou část - za každý měsíc nepřetržitého trvání pracovního poměru.
Pokud nastoupil v květnu, bude to 8/12 dovolené (3,33 týdne).
Počet plánovaných směn do konce roku (102) vydělíte počtem týdnů v tomto období (vyšlo mi 34,57, ale přepočítejte si to!!!) a vynásobíte počtem týdnů dovolené na kterou má nárok. Vyšlo mi 9,8 tj. 10 dnů dovolené.
Re: PP - 20hod týdne - dovolená
bude
>>konec
>>měsíce, budeme plánovat směny, jak mu je naplánovat?
>>Na dobu, kdy bude nemocný, aby opět měl proplacené
>>jen
>>pá, so, ne? Takto postupovat dokud nebude nemocný 14
>>jeho směn?
>>2, když bude chtít dovolenou(nárok máme 25dnů), např.
>>v červenci
>>bude mít nárok za každých 21směn, 1/12, v květnu
>>odpracuje 15směn, v červnu 12směn, nárok na dovolenou
>>25dnů
>>dovolené :12měsíci x 1 = 2,8 dnů dovolené, zaokr.
>>3dny?
>>3, do konce roku by takto odpracoval 102směn (21.12.
>>budeme mít zavřeno), pak odpracoval 60směn, a má
>>nárok
>>na poměrnou část
>>25 dnů dovolené / 12měsíci x 8měsíců = 16,66dnů,
>>zaok.
>>17dnů? zdá se mi to hodně
>>děkuji moc za rady
>
>Plánovat směny u nerovnoměrně rozvržené pracovní doby
>musíte.
>
>První tři dny nemoci se počítají ty, ve kterých měl
>pracovat, tj. pátek, sobota, neděle. Další dny nemoci
>počítáte zase z jeho plánovaných směn.
>
>Pokud bude konat práci alespoň 60 dnů v roce, vznikne
>mu nárok na dovolenou za kalendářní rok nebo za její
>poměrnou část - za každý měsíc nepřetržitého trvání
>pracovního poměru.
>Pokud nastoupil v květnu, bude to 8/12 dovolené (3,33
>týdne).
>Počet plánovaných směn do konce roku (102) vydělíte
>počtem týdnů v tomto období (vyšlo mi 34,57, ale
>přepočítejte si to!!!) a vynásobíte počtem týdnů dovolené na
>kterou má nárok. Vyšlo mi 9,8 tj. 10 dnů dovolené.
>
dobrý den, děkuji za odpověď, ale přiznám se, že tomu pořád nerozumím jak to vypočítat
ad2, dovolená v červenci (květen 15směn, červen 12směn = 27směn) za každých 21odpracovaných směn náleží 1/12.
25dnů dovolené / 12 měsíci x 1 (1 /12) = 2,08 zaok. 2dny?
ad3, 102 směn / 34,57 týdnů x 3,33 = 10dnů. Prosím, jak jste přišla na 3,33?děkuji za vysvětlení a za vaši trpělivost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 5. 2015 22:22
dobrý den,
prosím o radu,
dostala se mi do ruky PS, úvazek 20hod týdně. Zaměstnanec bude převážně pracovat pátek 4hod, sobota 8,5hod, neděle 8,5hod.
můj dotaz zní:
1, můžeme mu takto určit, kdy přijde do práce? Měli bychom mu naplánovat směnu vždy na měsíc dopředu? Pokud by onemocněl např. v pondělí, první 3dny zaměstnavatel neproplácí, měl by naplánovanou směnu pátek, sobotu, neděle, pak mu neproplatíme pátek, sobotu neděle? pondělí se do toho nepočítá? další týden by měl jít opět pá, so, neděle, to by byly 4,5,6 den? A když bude konec měsíce, budeme plánovat směny, jak mu je naplánovat? Na dobu, kdy bude nemocný, aby opět měl proplacené jen pá, so, ne? Takto postupovat dokud nebude nemocný 14 jeho směn?
2, když bude chtít dovolenou(nárok máme 25dnů), např. v červenci
bude mít nárok za každých 21směn, 1/12, v květnu odpracuje 15směn, v červnu 12směn, nárok na dovolenou 25dnů dovolené :12měsíci x 1 = 2,8 dnů dovolené, zaokr. 3dny?
3, do konce roku by takto odpracoval 102směn (21.12. budeme mít zavřeno), pak odpracoval 60směn, a má nárok na poměrnou část
25 dnů dovolené / 12měsíci x 8měsíců = 16,66dnů, zaok. 17dnů? zdá se mi to hodně
děkuji moc za rady