Re: Nový prac.poměr pro stejného zaměstn
Je to práce, na které si výrazně finančně polepší a zároveň se mu dost změní pracovní povinnosti a nevíme, zda to zvládne. Jeho stávající místo se obsadí novým člověkem a v případě, že to nezvládne, tak by byl problém jej nahradit někým novým. Nově přijatý člověk na toto místo by v každém případě dostal smlouvu na dobu určitou. Myslíte, že tedy by se uzavřela Dohoda o změně pracovní smlouvy? Nebo samostatně Dohoda o ukončení smlouvy + nová smlouva na nové místo?
Tak to by musel být výdělek lepší v řádu násobků současného platu. Protože jinak může také být bez jakékoliv práce, tedy bez příjmu. Takže jde o to, zda mu to riziko za to stojí a jaké by měl potom možnosti nového zaměstnání. Vy osobně byste do toho šla ?
Proč hned blázen? :)
Neznáme situaci toho pána, třeba mu chybí 3 roky do důchodu a chystá se tak jako tak odejít.
Nebo je to práce jeho snů a to je pro něj priorita ... ne každý je vděčný za (jakoukoli) práci na dobu neurčitou... třeba i vedle toho podniká a zaměstnání má jen jako bokovku... nebo je to hráč :) já sama jsem celkem ráda za svou smlouvu na dobu neučitou, ale ne každý to musí vidět stejně... lidé jsou různé jak se říká
No a je to tady - přesně o čem jsem psala . Hodně velký risk vyměnit dobu neurčitou na dobu určitou a ještě se zkušební dobou. Když všichni víme, jak to chodí. Takhle se lze rychle zbavit jakéhokoliv zaměstnance bez toho, že by bylo nutné vyplácet odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 5. 2015 8:14
Dobrý den, prosím o radu, chceme obsadit nové pracovní místo svým stálým zaměstnancem - čili na jeho místo budeme hledat nového člověka. Protože náš zaměstnanec přestoupí na kvalifikovanější místo, chtěli bychom s ním uzavřít pracovní poměr na dobu určitou. Přitom ale už u nás pracovat na smlouvu s dobou neurčitou. Je prosím, toto možné - můžeme mu dát smlouvu na dobu určitou na cca 1-3 roky?