Re: Ukončení PP - důchodce
Moc Vám děkuji za potvrzení, tady vládne ještě to, že pokud je člověk v důchodu, tak tady přece nemá co dělat a když, tak ať něco vymyslím, tak jsem oponovala, že není co... nadbytečnost nelze, protože se přijal na jeho místo jiný zam-ec, takže ten stávající by to mohl napadnout.... pracující důchodci mě osobně nevadí, ale myslím, že pokud chtějí pracovat, tak by neměli pobírat důchod, ale toto už je jen můj osobní názor.. já to štěstí už mít nebudu, budu vůbec ráda, že se důchodového věku dožiju!
A proč by neměl ? Má na něj dle zákona nárok ? Má. Spíš jde o to, zda opravdu bude plně zvládat svoji práci. Pokud ano, není žádný důvod, aby člověk pobírající důchod nemohl dále pracovat. Mě ale rozhodně vytáčí, když pracující důchodce vyžaduje, aby zaměstnavatel bral ohled na jeho věk. Nechce třeba na služebku, přesčas atd. To mi přijde jako hodně nefér. Ne to, že by nikdy nemohl souběžně pobírat důchod a pracovat. Mohl, ale za stejných podmínek, jako ostatní.
Proč? Protože přece to tak kdysi bylo (já to teda ve své praxi nepamatuju, ale to bude tím, že jsem poměrně mladá) když šly do důchodu, automaticky se jim měnila smlouva..... tady se všechno bere ještě jako za krále klacka :-( Zase je pravda, že když naši nepřizpůsobivý berou velké peníze za nic nedělání, bylo by nespravedlivé brát důchodcům tu možnost pobírat důchod a ještě si přivydělat, pokud jak píšete, na to mají v plném rozsahu jako nedůchodci :-) Díky a přeji pěkný a odpočinkový víkend...
To mě je naprosto jasné, ale když to řeknete, tak je pořád času dost a pak se nestačí divit, jak je vůbec něco takového možné..... kocourkov hadr, tady, fakt že jo, ale je pátek a venku svítí sluníčko, víkend má být pěkný, tak co víc si přát.... Díky za odpověď :-)
To co píšete, není tak docela pravda. Nic se jim automaticky neměnilo. Pouze si musel rozmyslet, jestli chce smlouvu na dobu určitou, max. 1 rok (potom bylo možno i nadále prodlužovat) nebo pobírat důchod. Takže kdo měl známé a věděl, že mu smlouvu dál prodlouží, pracoval a pobíral důchod tak jako dnes. Smůlu měli jen ti obyčejní, na jejichž místo měli někoho dalšího. Takže je to stejné jako dřív, jen s tím rozdílem, že možnost brát důchod a pracovat mají všichni, není to na libovůli zaměstnavatele. Tož asi tak, od nás starých, ale ne dost starých, aby nám šel důchod i mzda.
Re: díky
>>>>>Proč? Protože přece to tak kdysi bylo (já to teda ve
>>>>>své praxi nepamatuju, ale to bude tím, že jsem
>>>>>poměrně
>>>>>mladá) když šly do důchodu, automaticky se jim měnila
>>>>>smlouva..... tady se všechno bere ještě jako za krále
>>>>>klacka :-( Zase je pravda, že když naši
>>>>>nepřizpůsobivý berou velké peníze za nic nedělání,
>>>>>bylo by
>>>>>nespravedlivé brát důchodcům tu možnost pobírat
>>>>>důchod
>>>>>a ještě
>>>>>si přivydělat, pokud jak píšete, na to mají v plném
>>>>>rozsahu jako nedůchodci :-) Díky a přeji pěkný a
>>>>>odpočinkový víkend...
>>>>
>>>>To co píšete, není tak docela pravda. Nic se jim
>>>>automaticky neměnilo. Pouze si musel rozmyslet,
>>>>jestli
>>>>chce
>>>>smlouvu na dobu určitou, max. 1 rok (potom bylo možno
>>>>i nadále prodlužovat) nebo pobírat důchod. Takže kdo
>>>>měl známé a věděl, že mu smlouvu dál prodlouží,
>>>>pracoval a pobíral důchod tak jako dnes. Smůlu měli
>>>>jen ti
>>>>obyčejní, na jejichž místo měli někoho dalšího. Takže
>>>>je
>>>>to stejné jako dřív, jen s tím rozdílem, že možnost
>>>>brát důchod a pracovat mají všichni, není to na
>>>>libovůli
>>>>zaměstnavatele. Tož asi tak, od nás starých, ale ne
>>>>dost starých, aby nám šel důchod i mzda.
>>>Tož tak za nás mladých tak, že se důchodu asi
>>>nedožijeme (ročník 81), Vám moc děkuji za naprosto
>>>vyčerpávající odpovědi!! A ať jste dlooooouho fit a
>>>máte taky
>>>možnost pracovat v důchodu! Díky
>>
>>Jste se zbláznila ? Budu ráda, když se toho důchodu
>>dožiju a nebude navíc dělat ani 1 den i kdybych měla
>>jíst jen suchý rohlíky !!!!! Ten zbytek přání beru a
>>děkuji
>Tak ať Vám to vyjde a máte aspoň k těm rohlíkům i na
>máslo :-))))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2015 10:39
Dobré dopoledne, prosím o "ujištění".... Máme zam-ce, co má jít do důchodu, na jeho místo nastoupil již jiný člověk, kterého dotyčný zaučil a již nebude potřeba zam-ce důchodce. Prozatím ústně máme potvrzeno, že chce končit k 30.6. ale kdyby došlo na lámání chleba, tak co s tím? Nelze se s ním nijak "rozloučit", že? Díky za názory.