Hlavní navigace

Zálohová faktura ze zahraničí

• (neregistrovaný)

5. 6. 2015 8:54

Dobrý den,
    odešla nám paní účetní a tak se učím účtovat. Pročítám si Vaše diskuze a musím říct, že mi moc pomáhají. Chtěla bych se zeptat. Přišla zálohová faktura ze zahraničí v eurech.Majitel firmy podepsal smlouvu s Exchange na zaplacení. Probíhá to tak, že majitel do exchage zavolá, řekne částku v eurech a oni nám pošlou fakturu s českou částkou a provizí. A tady je ten můj problém. Do systému zadám fakturu v eurech a na výpise banky mám částku v korunách a ta se se zálohovou fakturou nespáruje.......pak mám tam částku za provizi .... a když udělám ze zálohové faktury fakturu přijatou, tak se mi zase nespáruje a ještě navíc tam musím dát rev.ch.. A jak to vše zaúčtovat? Snad jsem to popsala správně.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2015 14:58

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Zálohová faktura ze zahraničí
      A nemůžete provizi a částku zálohy v Kč platit Exchange zvlášť?
      Pak byste účtovali z faktury Exchange jen o provizi 518/321
      a úhradu faktury Exchange v Kč hradili ve dvou částkách, které
      byste zaúčtovali 321/221 a 314E/221 (mělo by jít spárovat ze zahr. zál.)
      a FP zahr. klasicky: .../321, 343/343 RCH a odpočet zálohy 321/314E + kurz.rozdíl.
      Nic lepšího mě nyní, aby bylo možné vše v sw "klasicky" spárovat nenapadá, i když postupovat i účtovat by šlo lépe, ale zřejmě úhradu "trojzápočtem" nebo nějakou možnost "ruční úhrady" asi v sw nemáte...
      Počkejte si ještě i na další možný postup od někoho jiného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).