Re: Třísměnný provoz 37,5 hodin týdně-do
Očividně máte nerovnoměrně rozvrženou prac. dobu. V tom přípdě je stanoveno vyrovnávacé období, které může činit např. 26 týdnů. Domnívám se, že personální má jistě směny ve vyrovnávacím období řádně spočítané, takže stížnost by byla zřejmě neoprávněna. Pokud vám to nevyhovuje, budete si muset zřejmě najít jinou práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2015 17:47
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, pracuji v lázních na pozici recepční. Jeden měsíc děláme osmičky ranní a odpolední, druhý měsíc jen ranní dvanactky a noční dvanáctky. Na to se zvyknout ještě dá, ale od nového musíme mít v tom samém měsící i ranní a noční dvanáctku, takže pracujeme ranní osmičku, odpolední osmičku a ranní dvanáctku a noční dvanáctku v jednom měsíci, což už je poměrně náročné. Pokud jsem dobře pochopila nesmí pracovní doba přesáhnout 37,5 hodin týdně. Já mám ovšem třeba v jednom týdnu 48 hodin a v druhém 44 hodin týdně. Dá se říct, že nemám čas na nic a nežiju skoro vlastní život. Mám právo v tomto případě se obrátit na někoho z vedení, že není dodržován zákon? Děkuji