Re: skončení prac.poměru-stěhování
Kdysi dávno (např. před 40 lety) platilo, že zaměstnanec mohl dát výpověď buď z některého zákonného důvodu (§ 51 odst. 1 zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce), nebo bez uvedení důvodu. Pokud dal výpověď bez uvedení důvodu, výpovědní lhůta se prodlužovala o 6 měsíců. Jedním z těch zákonných důvodů bylo následování manžela do místa jeho bydliště. Že by zaměstnavatel musel zaměstnance (tehdy pracovníka) pustit ze dne na den, neplatilo ani tehdy, jenom se uplatnila zákonná výpovědní lhůta bez prodloužení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 6. 2015 7:58
dobrý den, prosím vás o radu.Potřebuji skončit v zaměstnání k posl.v měsíci (červen) .Chtěla bych dohodou , ale mám obavy, že mě zaměstnavatel teď před dovolenýma nepustí když za sebe nenajdu náhradu.Dřív platilo, že když jeden z manželů náseldoval toho druhého tak museli pustit ze zákona.Platí to ještě ? Prosím o nějaký odkaz na zákon. Před chvílí jsem s ním mluvila, takže nechce jedině náhradu nebo 2měsíční výpověď.
Děkuji za radu
provod