Hlavní navigace

Prodloužení pracovní smlouvy

  • (neregistrovaný)

    24. 6. 2015 13:09

    Dobrý den,
    možná hloupý dotaz. Zaměstnanec první pracovní smlouva na 1 rok (bude zachvíli končit 30.6.). Zaměstnanec žádá o prodloužení prac. smlouvy, zaměstnavatel kývl, že prodlouží ale jen do konce srpna nebo září, tudíž opět na dobu určitou. Moje otázka zní jestli je nějak omezená minimální doba prodloužení pracovní smlouvy. Vím, že většinou se prodlužuje na půl roku nebo na rok. Je možné prodloužit třeba jen na ty dva měsíce? Děkuji za rady zkušených:-)

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 6. 2015 13:23

      Majda P. (neregistrovaný)

      Re: Prodloužení pracovní smlouvy
      Pracovní poměr na dobu určitou může být mezi tímtéž zaměstnavatelem a zaměstnancem sjednán maximálně třikrát (případně jednou sjednán a dvakrát opakován nebo prodloužen, což je ovšem v podstatě totéž), přičemž doba trvání každého z takto sjednaných pracovních poměrů na dobu určitou (při jeho opakování, prodloužení) může dosáhnout vždy nejvýše 3 let ode dne jeho vzniku (opakování, prodloužení)

    • 24. 6. 2015 13:30

      jasná. (neregistrovaný)

      Re: Prodloužení pracovní smlouvy
      Takže z odpovědi Majdy jste jistě odvodila, že je stanovena maximální doba, ne minimální. Klidně můžete prodloužit smlouvu na 2 měsíce (pokud to bude první prodloužení smlouvy, jak píšete).

    • 24. 6. 2015 13:35

      jaroleto (neregistrovaný)

      Re: Prodloužení pracovní smlouvy
      Ano, já jsem si myslela, ale potřebovala jsem si to ověřit. Děkuji mockrát za odpověď. Přeju hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).