Re: Mohu si jako uchazeč o práci přivydě
Pokud si vyděláte do 4600,- za měsíc, tak zůstanete v evidenci ÚP. Jestliže bude odměna vyšší, tak vás z evidence vyřadí a vy si ZP budete muset zaplatit sama.
Re: Mohu si jako uchazeč o práci přivydě
Prakticky: Sjednáte si DPP s výdělkem max. 4600 Kč hrubého na období od 1. do 5.7.. Tuto DPP musíte oznámit ÚP nejpozději v den, od kterého je sjednaná, tj. nejpozději 1.7..
Po spočítání výplat doložíte ÚP potvrzení od zaměstnavatele o skutečně dosaženém hrubém výdělku (ať opravdu nepřesáhne 4600 Kč). Na ÚP budete vedena pořád, podpora za červenec bude o těch 5 dnů nižší, ale o to ji budete pobírat déle. Prostě vždy bude o dobu trvání DPP posunutá.
Pokud bude DPP sjednaná na celý měsíc, tak prostě se Vám odsune její pobírání o celý měsíc.
V zaměstnání podepište daňové prohlášení, ať máte slevu daňovou. Pak budete brát co hrubého, to čistého.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 6. 2015 13:44
Dobrý den,
od června 2015 jsem uchazečkou o práci na úřadě práce. Dostala jsem ale nabídku práce na léto, ale jen na pár hodin denně a na dohodu o provedení práce s příslibem, budou-li se mnou spokojeni, můžeme se od září domluvit na hlavní pracovní poměr.
Chci se tedy zeptat, mohu-li si tedy jako uchazečka o práci, tímto způsobem v měsících červenec a srpen přivydělat (DPP). Na evidenci uchazečů mi řekli, že to možné je a když jsem se na to raději znovu zeptala své konzultantky na ÚP, tak ta mi sdělila, že to možné není.
Děkuji za odpovědi