Re: Neupl.odpočet DPH z oprav.DD do nákl
Ano, potvrzení o přijetí mám, ještě v prosinci 2013, zaúčtováno jsem měla -311/-602,-343, tzn., že zaúčtováno bylo správně, jen jsem si "nevzala" zpět DPH ve výši cca 3 tis., a to mi visí na účtu 343.
Nejsem si jistá, jestli mohu v r. 2015 zaúčtovat DPH daňově nebo již jen nedaňově, pokud bych chtěla DPH zaúčtovat do daňových nákladů, tak to mělo být zaúčtováno pouze v r.2013? Teď již jen nedaňově, domnívám se správně?
Mockrát děkuji :-)
Uvedli jste dané plnění do Přiznání k DPH?
Pokud ne, uveďte ho nyní. Proč nechávat 3.tis. státu a účtovat do nákladů?
Děkuji Vám za radu, chtěla jsem se DPH zbavit tímto způsobem, protože se mi nedařilo je dostat do přiznání, když jsem účtovala o DPH přes 395, tak mi neseděl základ. Je mi také líto nechat státu 3 tis., každopádně zkusím ještě dotaz na Helpdesk, používám Money S3. Mockrát děkuji ještě jednou za ochotu, hezký víkend :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 6. 2015 20:04
Prosím o radu. V 12/2013 jsem vystavila dobropis. Na účtě 343 mě visí zůstatek DPH, nesnížila jsem o toto DPH odvod v některém měsíci v r.2014. Lze toto neuplatněné DPH zaúčtovat do nákladů roku 2015?
Nebo lze účtovat o tomto DPH v r.2015 již jen nedaňově? Jedná se o částku 3 tis. Mockrát děkuji za odpověď.