Re: osvč - podnikání v rakousku
ještě mě napadlo, pro obnovení živnosti, bude potřebovat potvrzení o zaměstnání? to bude další problém, v jejich firmě se nedává automatiky, výplatnice, ELDP člověk se tam musí o všechno prosit a bojíme, že ho nebudou chtít pustit, ale platit to ne.
pracuje je tam od 1.8.2014 a na ELDP v kodu nemá nic uvedeno, v políčku MR má N, je to správně, že v kodu nemá nic uvedeno? V předcházejím zaměstnání má 1++, nevím, co to znamená, ale něco by tam asi mělo být, nebo se pletu?, děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 7. 2015 16:16
dobrý den,
ještě jednou vás prosím o konzultaci. Manželovi bylo nabídnuto pracovat v rakousku jako zedník na osvč., prosím o rady
1, manžel má pozastavený ŽL, nevíte jak dlouho trvá jeho obnova a zda má napsat nějaký dopis, zajít osobně.... na ŽÚ?
2, jak je to prosím se sociálním a zdravotním? Když podnikal na území čr, platit si minimum ZP, SP. Nyní bude platit ZP 1797, SP 1943 nebo více?
3, známá mu říkala, že musí jít SP a zařídit si "A1" nevíte co to je?
4, co je ještě zapotřebí, abychom udělali, hledala jsem na internetu, ale nic jsem nenašla.
děkuji