Zapůjčení zaměstnance

• (neregistrovaný)

7. 7. 2015 11:39

Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat. Zaměstnanec je zaměstnán u zaměstnavatele x a měl by být zapůjčen k zaměstnavateli y.
    Musí mít tito zaměstnavatelé mezi sebou sepsanou nějakou dohodu?
    U svého za-tele x po dobu zapůjčení nebude mít žádnou mzdu a za-tel y ho zaměstná na základě DPP.
    Může to být prosím takto?
    děkuji za reakce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 7. 2015 11:49

VH

Re: zapůjčení zaměstnance
      "Zapůjčením zaměstnance" se obvykle rozumí dočasné přidělení zaměstnance k jinému zaměstnavateli dle § 43a ZP, což není to, co popisujete. Takto oba zaměstnavatelé nebudou mít mezi sebou žádný právní vztah, zaměstnavatel x bude muset řešit nepřítomnost zaměstnance v práci.

• 7. 7. 2015 12:00

hk (neregistrovaný)

Takže bude dohoda o dočasném přidělení mezi zaměstnancem a za-telem x. U za-tele y bude mít DPP, ale u svého za-tele x musí taky něco mít. ALe co když právě tento za-tel x nemá pro něj práci? Týká se to období 14 dnů.

• 7. 7. 2015 12:14

VH

Pokud jste si přečetla §, na který odkazuji, tak jste zjistila, že se u zaměstnavatele y žádný pracovněprávní vztah neuzavírá, ale tento zaměstnavatel vstupuje do práv a povinností zaměstnavatele x. Zaměstnavatel x hradí zaměstnanci mzdu, kterou mu zaměstnavatel y refunduje. Bude-li zaměstnanec mít u zaměstnavatele DPP, nepůjde o dočasné přidělení. Na straně zaměstnavatele x bude dána překážka, kterou zaplatí průměrem a zaměstnanec ať si v její době dělá, co chce.

• 7. 7. 2015 12:16

hk (neregistrovaný)

§ jsem si přečetla, ale nějak jsem to asi špatně pochopila. Každopádně Vám moc děkuji za objasnění.

Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).