Re: DPP nad 10 tis. a přihlášky na SP a
Přihlásíte ho k pojištění, až od 1.dne v měsíci, kdy přesáhne 10 tis.
Zde se termín toleruje, až to budete vědět,že např. ve výplatě za červen bude mít přes 10 tis., přihlásíte ho od 1.6., POkud by například měl ještě ve červenci také přes 10 tis., odhlásíte ho pak až dnem 31.7. Kdyby ne, odhlásíte ho opět, až to budete vědět dnem 30.6. to je k datu, kdy měl naposledy dosažený příjem pro odvod pojistného to samé u ZP.
Re: DPP nad 10 tis. a přihlášky na SP a
Spletla jsem závěr věty - spěchala jsem. Ano, samozřejmě, SP zůstává přihlášený po celou dobu, protože se přerušování neuzákonilo a za druhé soc.pojištění se posuzuje každý měsíc
u DPČ kvůli nároku na ND. Díky p. Renatě za upozornění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
7. 7. 2015 14:20
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na termíny přihlášek a odhlášek na SZP. Od 1.7.2015 k nám na dohodu o PP nastupil pán. Kdy ho mám přihlásit na sociální a kdy na zdravotní pojištění? Až v okamžiku, kdy budu vědět, že překročí hranici 10 tis. Kč nebo mám čas až do 8 dnů po skončení tohoto, případně dalšího měsíce, tzn.po uzavření mezd za ten konkrétní měsíc? A odhlašuji zase po skončení toho konkrétního měsíce ve kterém příjmu 10 tis. nedosáhne?
Děkuji