Re: nedodání neschopenky
Když víte ze sociálky, že je v PN, zadáte ho jako PN , ale platit mu nebudete náhradu, přece Vám nedodal žádný doklad. Je to nejjednodušší řešení. A uplatnit si nárok na nemoc.dávky může až 3 ROKY. Takže, to chce klid :-), asi nepotřebuje peníze nebo leží někde v bezvědomí a Vy máte na něj vztek zbytečně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 7. 2015 13:54
Dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. Zaměstnanec přestal chodit do práce a telefon už vůbec nebere. Na sociálce jsem si ověřila, že je nemocný, mají tam rozhodnutí od lékaře. Musím mu v docházce vykazovat nemoc a poté, až si vyžádám od doktora opis ukončení i vyplatit náhradu?
Pokud bych si vše nevytelefonovala, tak nic nevím a pro mě nechodí do práce a dala bych mu absenci. Takhle sice vím, že je nemocný, ale zase se mi nechce mu vyplácet náhradu, pokud mi nepředložil rozhodnutí. Se zaměstnancem ukončíme PP.
Jaký na to máte názor?
Děkuji.