Hlavní navigace

Daňové přiznání 2014

  • (neregistrovaný)

    14. 7. 2015 15:35

    Dobrý den, prosím o radu ohledně bývalého zaměstnání. K 31.12.2014 jsem ukončila pracovní poměr dohodou, ale bývalý zaměstnavatel mi nevyplatil výplatu za listopad a prosinec 2014. Ani výplatní pásku jsem od něj neobdržela. Také nemám evidenční list důchodového pojištění a potvrzení o zdanitelných příjmech. Chtěla jsem se zeptat kde si mohu ověřit, zda za mě podal daňové přiznání(žádné vyrovnání jsem neobdržela) a kde si mohu vyžádat evidenční důchodový list, když s bývalým zaměstnavatelem se nedá spojit. Telefon nebere a poštu nepřebírá. Po poradě na ÚP jsem podala podmět ke kontrole která byla zahájena v květnu 2015, ale zatím nemám žádné informace o jejím průběhu. Poraďte mi prosím jak mám postupovat. Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 7. 2015 15:39

      xy5

      Re: Daňové přiznání 2014
      je zam-tel v insolvenci? Byla jste jediným takto postiženým zam-cem? Proč jste to neřešila hned? Copak Vám na ÚP neporadili? POkud je zam-tel v insolvenci, mohla jste žádat ÚP o nedoplacené mzdy (alespoň část by Vám vyplatili, pokud byste dodala podklady). Musí mít nějakého insolvenčního správce a ten je povinen Vám na žádost vydat ELDP, potvrz. o zd. příjmech apod.

    • 14. 7. 2015 15:56

      Pavla Kišacová (neregistrovaný)

      Re: Daňové přiznání 2014
      V insolvenci není a na UP mi bylo řečeno, že s tím nemůžou nic dělat. Stále má jednoho zaměstnance. Jeden z důvodů proč jsem ukončila PP bylo také to, že výplata byla vyplácena minimálně o měsíc později, proto jsem také stále doufala, že mi budou vyplacené i poslední dva měsíce. Až v únoru jsem se byla radit na UP, ale nic moc jsem tím nezískala. Od 1.1.2015 jsem OSVČ.

    • 14. 7. 2015 16:24

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Daňové přiznání 2014
      píšete, že se s ním nedá spojit, tak tam zajděte osobně. Nebo napište doporučený dopis s výhrůžkou, že pokud vám nezapalatí dlužné mzdy, dáte ho k soudu. Na evidenčák se informujte na OSSZ. Zajímejte se o výsledek kontroly.

    • 14. 7. 2015 16:40

      Pavla Kišacová (neregistrovaný)

      Re: Daňové přiznání 2014
      Děkuji za vaši odpověď.
      Doporučený dopis jsem posílala, ale vrátil se mi zpět. Na provozovně jsem ho zastihla jen jednou a slíbil, že dokumenty mi přinese ale peníze mi dát nechce. Jediný papír který jsem od něj obdržela je potvrzení o zaměstnání. Pronajala jsem si prostory v kterých dříve podnikal a on chce mou mzdu jako odstupné za ty prostory. Při tom jsem jednala s pronajímatelem a on už s těmi prostory nemá nic společného. Asi nemám jinou možnost, než to řešit soudně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).