Re: poplatky za likvidaci odpadů
Zkuste na příslušném městském (obecním) úřadu předložit nájemní smlouvu. Že nájemce v ní uvedený za odpad platí, to už si snad dohledají. My jsme také v pronajatém objektu, za odpady platíme my a po vlastníkovi nikdo nic nechce - jsme ale na vesnici, kde ví každý o každém všechno. Také byste si měl nechat ukázat vyhlášku obce o likvidaci odpadů, každá obec nebo město tyto záležitosti řeší svojí vlastní vyhláškou. Případně by ji mohli mít na svých www. stránkách.
Stavba je v katastru zapsaná jako rodinný dům, já jsem ji celou pronajal a nájemce zde má obchod a sklady se zbožím. Za likvidaci papíru a plastů platí ročně asi 2500.- a za odvoz netříděného odpadu 2550,-. Mě snad ani nejde o ty peníze, ale o bezmocnost, že vám přijde platební výměr za tři roky a když vznesete dotaz, odpověď je ...podle § jste povinen......
Zajímavá odpověď je ta minulá, oni přeci ten poplatek za mou osobu by měli nájemci odečíst? Vymáhají peníze za likvidaci odpadů, které nikdy nelikvidovali? Ale už jsem to mlčky zaplatil, zůstává pouze hořkost. Děkuji, Jirka
Podnikají právnická a fyzická osoba je povinna řešit odpady podle zákona o odpadech, kdežto u fyzické osoby se postupuje podle obecně závazné vyhlášky vydané obcí nebo městem.
Dotaz můžete podat např, tady:
http://www.obcanska-spolecnost.cz/temata-aneb-o-cem-se-mluvi/poplatky-za-popelnice-a-odpad/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 7. 2015 16:15
Dobrý den, prosím, moc prosím, může někdo poradit? Jsem vlastníkem nemovitosti, kterou celou pronajímám. Nájemce řádně za tuto nemovitost hradí poplatky za likvidaci odpadů, likvidaci papíru a likvidaci plastů.
Dnes jsem dostal platební výměr za roky 2013,2014,2015, že dlužím jako vlastník nemovitosti poplatek za odpady.
Prosím, špatně to chápu? domníval jsem se, že když v této nemovitosti nevytvářím žádný odpad a vlastně ji mám celou pronajatou, nemusím poplatek platit.
Kdo má pravdu, prosím??
Děkuji za odpověď Jirka