Re: Manipulace VZV hrazena zaměstnavatel
Dodatek smlouvy je pořád ujednání dvou strav-vás i zaměstnavatele, tzn. obě strany s ním musí souhlasit.
K samotnému školení - protože jde o prohloubení kvalifikace, dohoda o setrvání v pracovním poměru za úhradu nákladů spojených se školením lze sjednat v kvalifikační dohodě pouze přesahují-li tyto náklady 75000 Kč. V tom případě nelze prohloubení kvalifikace zaměstnanci uložit.
Opět platí, že má jít o DOHODU, tzn. že musí obě strany souhlasit.
Re: Manipulace VZV hrazena zaměstnavatel
Většinou se kvalifikační dohoda uzavírá samostatně, ale nevím o ničem co by bránila tomu, aby byla součástí pracovní smlouvy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 7. 2015 9:31
Dobrý den,
na základě nabídky ze strany mého zaměstnavatele, jsem prošel zákl. školením a praktickém zaučení obsluh MV, které mi zaměstnavatel uhradil.
A teď po mně chce zaměstavatel podepsat Dodatek k pracovní smlouvě, kde se zavážu k tomu, že pokud nebudu pro společnost pracovat následující dva roky, budu muset toto školení uhradit v plné výši.
Může toto zaměstnavatel po mně požadovat?