Re: Bankovní poplatek - přefakturace
Je tam i přefakturace ubytování ve třetí zemi - tudíž bez DPH. A ještě chtějí i bankovní poplatek. Ale nejsem si jistá. U poštovného je to jasné. Vím, že některé čerpací stanice to také fakturují na účtence, ale to je bez DPH. Ale pak zda to mám vykazovat na ř. 50 - bez nároku na odpočet. Nejsem si jistá
a co vlastně fakturujete - ubytování, poplatky, poštovné?
pojem přefakturace nebo přeúčtování už v ZDPH nenajdete, takže buď jde o fakturaci dle §36 odst. 11 - částky vynaložené jménem a na účet vašeho odběratele nebo o klasickou fakturaci služeb
Teď ještě lovím a našla jsem více k tomu §36. Takže
>>pokud fakturuji službu která je bez dph,tak to
>>nedaním.
>>Kdybych fakturovala službu s DPH,tak i ten poplatek
>>zdaním. Je to tak, že?
>>Děkuji moc a přeji pěkný den
>není to tak úplně přesné, abyste mohla použít §36
>odst. 11 ZDPH, musí jít o částky vynaložené jménem a na
>účet vašeho odběratele
>máte s vašim odběratelem nějakou smlouvu, že to pro ně
>zajistíte?
Většinou je to na základě objednávek či smluv. Juknu konkrétně. Takže pokud je to objednané,tak by to šlo.
No tak na to prý nic není. Proč je na dlouho,bylo to zamotané. Ale je to tak, že oni uhradili pro cizi firmu ubytování a pak jí to prostě přeúčtovávají včetně poplatku který byl placen bance (ta si jej bere při zahraniční platbě). NO tak jsem zas na začátku.
Ten poplatek chtějí dát zvlášt na fakturu. Pořád mne to vede k tomu,že to bude bez DPH,ale na ř. 50? Je to vyjímečně,tak se tím nic neovlivní.Nevím.I tak děkuji za pomoc
já se pořád držím své varianty, kterou jsem napsala výše
pochybuju, že by si někdo objednal extra bankovní služby, poplatek je prostě jen součástí ceny objednané služby, a tou je ubytování
ale třeba vám poradí někdo jiný nebo se obraťte na daňového poradce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Obchodní tajemství a jeho ochrana v podnikání
Daniela práce baví i nabíjí. Jeho vášeň pro stěhování táhne celý tým
Češi jako skrblíci. Na čem letos budou během Vánoc určitě šetřit?
Minimální mzda, zaručený plat a jejich motivační složky v roce 2026
OSVČ budou v roce 2026 platit zprvu vyšší zálohy na pojistném, pak jim ale klesnou
Finfluenceři radí na sítích s financemi. Kde se vzali a jak je to s jejich regulací?
27. 7. 2015 20:29
Dobrý den, chceme klientům přefakturovat poplatek bance, který musíme hradit. Je to správně bez DPH a jak budu vkyazovat v DPH? Děkuji