Re: srážk.daň z úroku Bú - spolek
Jste veřejně prospěšný poplatník, který je
a) veřejnou vysokou školou,
b) veřejnou výzkumnou institucí,
c) poskytovatelem zdravotních služeb, který má oprávnění k poskytování zdravotních služeb podle zákona upravujícího zdravotní služby,
d) obecně prospěšnou společností,
e) ústavem.
?
Pokud ne, tak banka nemůže podle § 36 odstavec 9) ZDP postupovat.
Opírala jsem se o toto sdělení finanční správy, ale napsala jsem blbě sazbu daně - má být srážková 19%. Jsme spolek a jsme tam uvedeni ve výčtu subjektů, kterým se má úrok danit srážkou. V předcházející bance nám úrok sráželi.
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-prijmu/informace-stanoviska-a-sdeleni/2014/upozorneni-na-novou-upravu-zdanovani-uroku-z-uctu-u-vybranych-verejne-prospesnych-poplatniku-a-svj-4741
Díky za reakci. Z.
A pokud dobře čtu ten paragraf 36 odst.9 tak zvl.sazba daně 19% se právě použije, pokud jste veřejně prospěšný poplatník(to jsme), ale nejste současně obec, kraj, vys.škola, ops,ústav...A my jsme spolek. Takže by se měla použít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2015 16:19
Jsme veřejně prospěšný poplatník, spolek, na jaře jsme změnili banku na GE a tato nám nestrhává 15% srážkovou daň z úroku na běžném účtu. Úřednice mi řekla, že si máme zdanit ve svém DP jako ostatní, že daň sráží pouze FO. Já si myslím,že od 2014 by nám měli srážet. Máte někdo podobnou zkušenost a poradíte,co s tím? Díky Zuzka