Hlavní navigace

Exekuce

  • (neregistrovaný)

    8. 8. 2015 13:00

    Zdravím všechny a prosím moc o radu, kdo máte zkušenosti se srážkami ze mzdy na exekuce.
    Zaměstnanec z r.2008 nepřednostní pohledávka, r.2009 přednostní pohledávka (zdravotní pojišťovna). Prováděla jsem srážky na obě exekuce. V tomto roce exekuce na výživné. Dostala jsem info, že vše ostatní pozastavit, výživné uspokojovat co nejvyššími srážkami. Exekutorům předcházejících exekucí jsem dala na vědomí. Nyní se mi ozval exekutor s exekucí z r.2008 (ta nepřednostní) s tím, že trvá na dalších srážkách.
    Poradíte mi někdo? Děkuji moc

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 8. 2015 7:43

      Líba (neregistrovaný)

      Re: exekuce
      Z první třetiny se sráží podle pořadí, takže srážíte dál první nepřednostní. Pouze v druhé třetině má výživné přednost před ostatními exekucemi a sráží se v pořadí běžné výživné, dlužné výživné a ostatní přednostní exekuce.

    • 10. 8. 2015 8:08

      Ilka (neregistrovaný)

      Re: exekuce
      Libuško děkuji Vám, tohle je mi vcelku jasné též, ale nevím si rady právě s tím výpočtem. Na výživné je zohledněná jen jedna osoba co se týká nezabavitelné částky (pouze ten zaměstnanec) ale pro další srážky na exekuce musím zohlednit další osobu, právě to vyživované dítě, takže nezabavitelná částka je vyšší. Jestli to znáte, prosím moc, písněte ještě, čistá mzda je 8.188,- kč. Díky

    • 10. 8. 2015 8:21

      Líba (neregistrovaný)

      Re: exekuce
      Napsala jsem svůj názor k druhému vašemu dotazu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).