Re: RD a druhý pracovní poměr
Můžete mít souběžně 2 PP. U starého vám nemůžou dát výpověď, dokud se nevrátíte z RD.
ZL mít nebudete, buď to zam-tel pochopí a počká, nebo vás bez něj nevezme, je to na něm.
RZD vám udělá nový zam-tel, protože (asi?) u starého nemáte na letošek podepsané Prohlášení a nemáte tam příjmy.
Problém by mohl nastat v případě, že by se do konce roku původní zaměstnavatel rozhodl organizační změnu neprovádět a paní by se musela vrátit do původního zaměstnání, případně by organizační změna nastala tak, že by musela odpracovat dvouměsíční výpovědní dobu.
Na dohodu o skončení PP zaměstnavatel přistoupit nemusí.
Moc děkuji za Vaše odpovědi.
Ještě se zeptám...pokud mi současný zaměstnavatel přece jenom nabídne po RD nějakou pracovní pozici, která mi ale nebude vyhovovat a odmítnu ji ...mám i tak nárok na odstupné nebo ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2015 8:49
Prosím o radu...jsem na RD do konce roku a naskytla se mi možnost nového zaměstnání na HPP. V původním zaměstnání mi naznačili, že pravděpodobně dostanu výpověď pro nadbytečnost k 31.12.2015.
Je možné nastoupit od října do nového zaměstnání a souběžně ještě být registrována v původním zaměstnání do konce roku nebo je nutné ukončit současný pracovní poměr před nástupem k novému zaměstnavateli?
Nový zaměstnavatel bude pravděpodobně požadovat zápočtový list - je možné jej předložit později a jak je to pak s ročním zúčtováním daní za rok 2015, kdybych byla souběžně registrována u 2 zaměstnavatelů?
Předem děkuji za Vaše odpovědi.