Re: HPP na zkrácený úvazek - praxe
Odpracované hodiny nejsou podstatné. Pro ZP je důležité, jestli měsíčně dosáhne minimálního vyměřovacího základu. Pokud ne, musíte dopočítat do minima.
Doba důchodového pojištění je v kalendářních dnech, takže je jedno, jestli si dohodnuté hodiny odpracuje jednou týdně nebo denně.
Re: HPP na zkrácený úvazek - praxe
děkuji - ZP mi je jasné - hrubá mzda přesahuje min. - takže tady doplatek nehrozí - jde mi o tu sociálku a odpracovanou dobu - jestli když skutečně odpracuje např. 12 dní / měsíc - ročně dejme tomu 150 dní - jestli pak do ELDP můžu napsat celých 365 - nemám v tom pořád jasno :-(
Re: HPP na zkrácený úvazek - ELDP
ELDP nejsou zrovna moje silná stránka, ale jistě vám tu někdo znalejší potvrdí, že jedná-li se o PP, je to stejné jako u ostatních zaměstnanců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2015 10:36
Dobrý den,
jak se v praxi řeší tato situace - HPP na zkrácený úvazek - paní chodí cca 2-3 týdne na 5-6 hodin - lze po dohodě napsat odpracovaný celý měsíc - a hodiny rozpočítat?
Jde o to, aby nemusela nikde doplácen pojištění a zároveň na soc. měla vedený celý odpracovaný rok
děkuji
H.