Re: Faktura v eur od českého dodavatele
No právě nejlépe pro obojí (podvojné). Abych nemusel přepočítávat ten jeden den kurz - proto bych nejraději - vystavená 3.7. ráno - použit tím pádem od dodavatele kurz z 2.7. Já jsem ji přija také 3.7. ráno tudíž ponechám kurz z 2.7, protože ještě kurz 3.7. neznám....
nerozumím, co myslíte tím pro obojí - DPH a účto nebo účto a DE?
Ok .díky už z toho začínám motat. Myslel jsem totiž situaci, že přijatou fakturu si přepočítám 3.7.2015 odpoledne vyhlášeným kurzem ČNB pro 3.7.2015, který je jiný než kurz použitý dodavatelem na fa, který použil pro 2.7.2015 a vzniknou mi z toho kurzové rozdíly. no fuj :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 8. 2015 20:13
Dobrý den, český dodavatel nám fakturuje v eur. Dole na faktuře má i český přepočet vč. DPH.
Příklad: Datum vystavení faktury je 3.7.2015. Kurz pro přepočet ale použije 2.7.2015 (protože ještě ČNB nevyhlasila kurz - asi ráno vystavili fakturu). Můžu použít také kurz 3.7.2015 pro přijatou fakturu, který už má dole uvedený v přepočtu - jakože sem fakturu dostal 3.7.2015 ráno a proto použil ten samý kurz (protože na 3.7.2015 ČNB ještě kurz nevyhlásila) ???
díky za postřehy