Re: Dohoda o provedení práce nad 300 hod
Netuším co zaměstnavatel ví. Mluvila jsem s ním o tom že 55 kč na hodinu není plat pro pokladní a prostě odešel bez odpovědi. Hledám odpověd´ kam se obrátit s výší mzdy a našla jsem že můžu pracovat max. 300 hodin. Takže mě zděsila představa že budu platit zdravotní a sociální.
Máte na výplatce uvedené skutečně odpracované hodiny?
Máte stále uzavřenou dohodu o provedení práce, pokud odměna za měsíc nepřekročí 10.000,-Kč, tak žádné sociální ani zdravotní pojištění neplatíte.
Dohoda o provedení práce se jen tím, že byly překročeny hodiny, "nepřeklápí" do dohody o pracovní činnosti či do pracovního poměru. Jen zaměstnavatele, pokud na to někdo upozorní příslušný úřad, čekají citelné pokuty - až 2.000.000,- Kč
Pokuty pro zaměstnavatele
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1249737
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 8. 2015 16:57
Dobrý den. Pracuji na VPP na dohodu. Letos už mám odpracováno asi 500 hodin. Jako pokladní dostávám 55 kč hrubého na hodinu. Musím z částky nad 300 odpracovaných hodin platit nějaké odvody? Děkuji.