Re: Výpověď v pracovní neschopnosti
I v době vaší pracovní neschopnosti můžete dát výpověď. Výpovědní doba se za dobu nemoci v tomto případě neprodlužuje. Pokud budete i po ukončení PP v pracovní neschopnosti, budete nemoc. lístky a lístky na peníze nadále předávat zaměstnaavteli. Ten bude sloužit jako prostředník mezi vámi a OSSZ. Na ÚP se můžete nahlásit až po ukončení nemoci.
Jestliže budete končit 31.10, tak je rozhodné období červenec až září. Nepíšete, kdy začala nemoc. Není-li v RO odpracovaných 21 dnů, použije se pravděpodobný průměr.
Z hodinového průměru, který bude vycházet z výdělků čtvrtletí, které bude předcházet čtvrtletí, ve kterém skončí pracovní poměr, pokud tam bude aspoň 21 odpracovaných směn (v tom předcházejícím čtvrtletí). Pokud ne, tak z hod průměru pravděpodobného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
31. 8. 2015 6:59
Dobrý den,
rád bych požádal o radu.
V současné době jsem v pracovní neschopnosti a mám v plánu dát svému zaměstnavateli výpověď. Nejsem si jist, zda se výpovědní doba za dobu nemoci prodlužuje.... V případě, že se neprodlužuje, a pracovní poměr skončí např. 31.10. a já budu i nadále v pracovní neschopnosti, co se mnou bude dále? Budu se muset přihlásit na ÚP a nosit lístky na peníze tam nebo budu v "rukou" svého zaměstnavatele do ukončení neschopnosti.
Omlouvám se za banální dotaz, ale jsem laik :-(
Kaja