Re: nepřišla do práce, poslala mail
díky za odpovědi, vím, ale zajímalo by mne, jestli by se z-tel nedostal do problému s ochranou os.dat, kdyby zavolal novému z-teli.... vedoucí je naštvanej, tak ho napadlo tohle, řekla jsem, že volat nebudu, ale zajímalo by mne, zda je to tak, jak říkám
na nějakém školení se tuším zmiňovali, že banky nemají právo volat do firmy a zjišťovat, zda tam kdo pracuje či nepracuje, po pravdě řečeno mě to i obtěžuje a odmítám na takové dotazy odpovídat. Abych se vrátila k otázce - ¨bývalý personalista tvrdil, že když bude volat o reference do současného zaměstnání uchazeče o zaměstnání na naší firmy, tak může, ale jen se souhlasem zaměstnance, tak jsem si to spojila, blbě ..? :-(
Já nevím, až tak podrobně jsem to nikdy nastudovala, naopak mám ze školení poznačeno, že zeptat se, zda tam dotyčný je zaměstnán není nic proti ničemu. Samozřejmě bez bližších osobních dat nebo informací. Nevím, osobně mi vadí nedodržování zákonů ať z jedné nebo druhé strany, takže ani pod záminkou ochrany dat nejsem na straně zaměstnankyně, která zákon porušila.
OK, mám zkušenost, že ne všichni zaměstnavatelé vůbec vydávají ZL a požadují je Pravdou je, že když nastoupí zec a sdělí, že mu z-tel nevydal ZP nebo dělá problémy, stejně ho přijmeme,nikam nevolám, protože firma potřebuje pracovníka. dříve jsem je nechávala psát čestné prohlášení, že jim nebyla nařízena exekuce, ale stejně toto ČP je ve své podstatě k ničemu (OSŘ nařizuje potvrzení ztele nikoliv ČP), ale ti otrlí podepíšou, že nemají ex a za týden dorazí datovou schránkou exekuce ... , takže i tohle už jsem vzdala. snažím se ZL k nástupům dokládat, ale ne vždy se zadaří, hezký den jo
Děkuji, all, pravdou je, že z-ci, když toto udělají, jsou vlastně nepostižitelní - max. srazit dovolenou, ale pokud ji má vyčerpanou či nedejbože přečerpanou a stejně není z čeho srazit ..., nehledě na to, když bude mít áčka v září, ani nebude na odvod ZP z min.mzdy a zase to bude platit z-tel, škoda, tady by se zákon myslím měl a mohl změnit ..., i když budou možná i opačné názory. Nebudu to už zkoumat, ale volat novému z-teli určitě nebudu. Mějte se pěkně a děkuji, že jste či udělala čas a za konzultaci, hezký den jo Jsem moc ráda, za toto forum a za vás všechny !!!! :-)
Já teda také ne, ale vám to nepřijde postavené na hlavu ? Ona poruší zákon a ostatní aby si dali jo majzla, aby se jí nějak nedotkli ? To, že by ji propustili ve zkušební době, by mělo být správným vyústěním toho, že jde o zaměstnance, kterému dodržování zákona nic neříká. Ale proč se rozčiluji, dnešní trend je , že každý kdo porušuje zákon je téměř hrdina.
já myslím, že firma si má řešit svůj problém, jak se jí legálně zbavit, někdo to už tady psal, 5 x A a § 55 a ne se snažit ji nějak trestat nebo vychovávat za to, že jí ZP nic neříká, zbytečné nervy a i případné riziko, vůbec bych to neřešil.Nový zam-tel ať si s ní užije, když mu netřeba ZL, to už o něčem svědčí.
Ale proč se rozčiluji, dnešní trend je , že
>>>každý
>>>kdo porušuje zákon je téměř hrdina.
>>
>>já myslím, že firma si má řešit svůj problém, jak se
>>jí legálně zbavit, někdo to už tady psal, 5 x A a §
>>55
>>a ne se snažit ji nějak trestat nebo vychovávat za
>>to,
>>že jí ZP nic neříká, zbytečné nervy a i případné
>>riziko, vůbec bych to neřešil.Nový zam-tel ať si s ní
>>užije, když mu netřeba ZL, to už o něčem svědčí.
>
>Jo, jo, to jsem psala já o 5x A. Jenže ono to fakt
>někdy svádí k tomu, aby si člověk trochu ulevil . Hezký
>den
aby byl hezký, tak by muselo silně sprcvhnout, ne vedro jak na poušti, sedím tady jako v lavoru,ani sprcha nepomáhá.Majtě sa.
on ví, kam nastupovala, takže ví, kam zavolat, ale rozhodla jsem se, že volat nebudu, on jí to chtěl nějak "osladit", byl naštvanej, že nepřišla a poslala jen mail. Já s tím telefonátem nesouhlasím a děkuji i pájovi za odpověď, myslím, že opatrnosti není nikdy nazbyt ... a děkuji i vám "tečky" za odkaz na NOZ, jo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
1. 9. 2015 12:48
dobrý den, zaměstnankyni vedoucí nechtěl podepsat dohodu k 31.8.2015, tak prostě nepřišla do práce . Nastoupila od 1.9. do nového zaměstnání. Vedoucí požaduje, abych zavolala jejímu novému z-teli a bonzla, že nemá ukončený pracovní poměr ... já to odmítám, domnívám se, že bez souhlasu z-ce nelze takovouto informaci poskytnout, ani kdyby nový ztel volal a ptal se ... myslím si to správně ? děkuji