Re: Ukončení PP a pracovní neschopnost
Lístky na peníze budete odevzdávat zaměstnavateli, ten bude sloužit jako prostředník mezi vámi a OSSZ. Na ÚP se můžete jít zaevidovat až po ukončení nemoci. Po ukončení prac. poměru zajděte na svojí zdravotní pojišťovnu a doložte nemoc. lístek č. 2, oni si udělají kopii, jinak by vám na ZP vznikl dluh. Z jakého období se vám bude počítat podpora nemohu říci, dokud nenapíšete kdy začala nemocenská a kterého dne bude ukončen prac. poměr.
Re: Ukončení PP a pracovní neschopnost
Pokud bude PP ukončen 30.9. bude se počítat průměrný výdělek z měsíců duben - červen. Pokud bude PP ukončen 30.11. bude se výdělek počítat z měsíců červenec - září.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
2. 9. 2015 6:17
Dobrý den,
obracím se ještě jednou s prosbou o radu....
V současné době jsem v pracovní neschopnosti a rád bych dal výpověď. Můj zaměstnavatel se to dozvěděl a nabídl mi ukončení PP dohodou k 30.9.15. Jelikož mám jít na operaci, budu na neschopence minimálně půl roku po ukončení pracovního poměru. Zajímalo by mě, zda budu lístky na peníze po ukončení PP dávat svému zaměstnavateli či se musím nahlásit na ÚP. A dále bych se chtěl zeptat, až po skončení neschopenky půjdu na ÚP, z jakého období se mi bude počítat průměrný výdělek.
Děkuji za odpověď
K.