Re: Neplátce a dodání služeb do EU
omlouvám se, vy jste v dotazu uvedla, ale já jsem až nakonec nedošla
zřejmě máte na mysli osoby reg. k DPH v SR (pojem plátce se týká spíše tuzemských plátců)
měl by se reg. k DPH jako osoba ident. k DPH dle §6i ZDPH
faktury budou bez DPH dle §9 odst. 1 ZDPH, místo plnění je dle sídla odběratele, tj. v SR
nemusí podávat přiznání k DPH pouze souhrnné hlášení s kódem 3
Re: Neplátce a dodání služeb do EU
Moc děkuji, takže když to shrnu. Zajde na FÚ, zaregistruje se jako osoba identifikovaný k dph a bude podávat pouze souhrnné hlášení. Faktury budou stejné, bez navýšení jen s tou větou Daň platí příjemce. Takže je to pro toho pána jen papírování a peníze z toho FÚ mít žádné nebude? Je to jen kontrolní záležitost pro FÚ? Co dělat v případě, že ten pán už měl být identifikovanou osobou dávno a s předešlou účetní to neřešili??? Děkuji moc za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
2. 9. 2015 9:57
Dobrý den, prosím o radu. Neplátce DPH dodává služby na SK. Dověděla jsem se, že je nutné se přihlásit jako identifikovaná osoba a podávat hlášení. Vůbec tomu nerozumím. Čtu, že pro zahraničí je brán jako plátce DPH, tedy bude podávat dph na kterém budou figurovat jen ty fa poslané zahraničním odběratelům? To má mít na faktuře přičteno dph??? A co když fakturuje na SK, ale pracuje z domu, tedy místo plnění je ČR? (jedná se komentování a fotografování )Děkuji každému, kdo je ochotný mi to polopatě vysvětlit. Š.
PS: navíc jsem toho pána převzala a bez identifikace funguje už řadu let, tak co s tím teď?? Díky