Re: Náhradní volno
Náhradní volno je placené jenom pokud ho čerpá za svátek. Volno za přesčasy v jednom měsíci se vám nikde neprojeví. Jestli skutečně odpracoval 168 hodin a 1 den měl dovolenou, tak by mu zbylo 8 hodin přesčasů. Protože je to přesně 8 hodin, může to být zmatek v evidenci. Prohlédněte docházku den po dni.
Re: Náhradní volno
Líbo moc děkuji. Projedu to den po dni, ale vypadá to tak že to tak opravdu je. ještě prosím pokud má někdo v měsíci srpnu 8 hodin přesčas. Tak má v srpnu placených 8 hodin normálně jako odpracované hodiny + 8 hodin příplatek za přesčas. A pokud by nebyl placen příplatek za přesčas tak si těch osm hodin vybere náhradní volno. Takže v srpnu 8 hodin normálně placených bez příplatku a v září 8 hodin náhradního volna. Je to tak???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
2. 9. 2015 11:13
Dobrý den, prosím moc o radu. Jsem zmatená. Mám před sebou výkaz za srpen. odpracovaných 168 hodin, 8 hodin dovolená a 8 hodin náhradní volno, ale to bylo také ze srpna. tak ted mi to ukazuje jako odpracované hodiny168 + 8 dovolená. Ale podle mě by mělo být zaplaceno 168 hodin + 8 náhr + 8 dovolená a vznikl by tedy 16 hodin přesčas? Nebo jsem to špatně pochopila. Protože to náhradní volno je přeci také placené, to je jen za hodiny za příplatek za přesčas?