Re: Nemocenská na DPČ ?
DPČ je uzavřena od srpna, v srpnu vyplaceno 3000 kc, odvedeno SP + ZP. Je uzavrena na na hodinovou sazbu 65 kč, vzdy dle dopracovancých hodin. A jde mi o to zda kdyz v danem mesici neprekrocim 2500 kc zda budu mit moznost neschopenky ?
jeden mesic muzu prekrocit dalsi mesic muzu mit mene a nevim jake je pro neschnopenku dulezite obdobi
Proč byste nesměla překročit 2500 ?Hlavně,že ho docílte. Budete-li nyní v PN, rozhodným obdobím bude srpen - hrubá odměna / počtem kal.dnů.
Jde o to, jestli je DPČ sjednána jako ZMR nebo ne. Jestli jsou nějak dané minimální hodiny.
U ZMR platí toto:
"V měsíci, kdy nedosáhl částky příjmu ve výši aspoň 2 500 Kč, není účasten nemocenského pojištění, neodvádí se z jeho příjmu pojistné na sociální zabezpečení a vznikne-li proto v tomto měsíci zaměstnanci dočasná pracovní neschopnost, nemá při této dočasné pracovní neschopnosti nárok na nemocenské."
ano, tak to je presne ono co mi tam ekonomka v zs rikala...., tak kdyz v zari odpraucji 10h do 5/9/2015 a 6/9/2015 onemocnim, tak mam smulu i kdyz jsem v srpnu mela 3 tis. kč. CHapu to tak spravne ? nemuzeme domluvit jinak ? ta neschopenka mi trochu vadi.... co znamena ZMR
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
2. 9. 2015 12:22
dobrý den
prosím poradíte mi ? mam sjednanou DPČ na úklid ve škole.
jde mi o to kdyz v mesici např. srpen budu mit vyplaceno 3000 kc (předim jsem rok pracovala na PP), tudiz placeno ZP a SP. A ted v zari bych onemocnela treba dnes. budu mit narok na nemocenskou nebo ne ?