Re: Dotace na nákup DHM - snížení PC
>>>>Poskytnutou dotaci jsem účtovala na 042 mínusem a
>>>>majetek jako technické zhodnocení mínusem ( 02 x 042
>>>>mínusem).
>>>
>>>Tak bych to účtoval před aktivací do majetku, pokud
>>>by
>>>vše bylo ještě na 042 a dotac epřišla před aktivací
>>>na
>>>02x......ale už bylo aktivováno do majetku a pár
>>>měsíců odepsiováno....
>>>
>>
>>
>>Účtujeme mínusem 022/346
>
>No jo, já asi přemýšlím blbě...pořád jakoby vyřazuju z
>majetku, ale já vlastně jen snížím cenu na 022...bez
>účtování na účet oprávek a odpisů či ZH....
>Díky
>účtovala bych -022/346(7) a hlavně opravila již uplatněné odpisy
Re: Dotace na nákup DHM - snížení PC
postupuji jinak - zařadím do majetku za cenu sníženou o dotaci a z této snížené ceny i provádím odpisy, pokud by dotace nakonec nebyla schválena, výši neposkytnuté dotace bych dodatečně přiúčtovala k ceně majetku - tento postup odkontrolován auditorem a vše schváleno
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
2. 9. 2015 22:55
Firma v rámci dotačního programu pořizuje dlouhodobý majetek...zařadí na účet 02 v době pořízení majetku a v ceně pořizovací (z faktury) a zahájí odepisování...dotace bude přidělena až na základě splnění všech podmínek, tedy až v následujících měsících...pokud bude přidělena, musím snížit vstupní cenu majetku...při částečném odúčtování vstupní ceny mi systém vygeneruje i zaúčtování zůstatkové hodnoty odúčtovávané vstupní ceny. Na jaký účet se má tato ZH vyřazované části zaúčtovat ? V případě likvidace části majetku je to 551, ale tohle není skutečná fyzická likvidace...a co s předměty, co jsou již v užívání a jejichž vstupní cena po odúčtování dotace klesne pod 40.000,-Kč ? Vyřadit z dlouhodobého majetku nebo mohu ponechat v dlouhodobém majetku a doodepisovat ?
Děkuji