Re: skončení pracovního poměru -problém
Milá dámo, zkuste si to představit obráceně. Zaměstnavatel objeví hodně chytřejší dámu, než jste vy a tak se rozhodne, že vás vymění. Že vy nesouhlasíte s tím, že už zítra nemáte chodit ? Máte právo na to rebelovat , že to není v souladu se zákonem ? Ale když ona je lepší než vy, tak co on má dělat ??
Novému zaměstnavateli to nevadí jen do chvíle, kdy si uvědomí, že stejně tak můžete "vydrbat" i s ním, když se vám kdekoliv na obzoru objeví něco lepšího.
Zákony platí pro obě strany a musí se dodržovat, jinak to nemůže nikdy dopadnout dobře.
Zkuste raději popřemýšlet, jestli nemůžete za sebe sehnat náhradu, nebo v novém zaměstnání si dohodnout, že ty 2 měsíce budete pracovat třeba odpoledne, o víkendech atd. Když se chce, tak se většinou nějaké řešení v souladu se zákonem, najde.
Re: skončení pracovního poměru -problém
Ano může Vám dát 5 áček a poté s Vámi okamžitě ukončit pracovní poměr dle §55. Také se může soudit o ušlý zisk (nevím, co děláte, ale na to se spíš vykašle). Vám vyhazov dle § 55 vadit nemusí do té doby, pokud s Vámi nový zaměstnavatel neukončí do 6 měsíců pracovní poměr. Na úřadě práce byste totiž neměla nárok na podporu, pokud by jste za posledního půl roku ukočila PP právě dle §55...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 9. 2015 10:32
dobrý den, prosím vás o radu, jak to může dopadnout.Rozhodla jsem se no skoro ze dne na den (spíš mi vyšla nová práce) že ukončím pracovní poměr v současné práci ( k 6.9.15) od pondělka mám už nastoupit .Ale když jsem to sdělila nebo ptala se šéfa , řekl, že mě nepustí a že si mám dát dvouměsíční výpověď a jestli nebudu chodit do práce bude mi dávat áčka.Má na to nárok ? a když musím nastopit už do té nové práce co mám udělat? novému zaměstnavateli to nevadí vezme mě i tak.
děkuji za reakce
DS