Re: mateřská
Nejde o 270 odpracovaných dnů, ale o 270 pojištěných dnů.Jde o kalendářní dny a započítávají se i dny nemoci, ev. PPM.
K tomu prac.poměru na dobu určitou - byl dodržen ZP ? Od kdy byl první p.p. na dobu určitou uzavřen a kolikrát a na jak dlouho prodloužen. PPM u druhého dítěte byste měla pokud byste nastoupila do 180 dnů ( ochranná lhůta) po skončení zaměstnání na plac.mateřskou (PPM) .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
5. 9. 2015 19:00
dobrý podvečer,potřebovala bych radu a předem děkuji
jsem učitelka,PP na dobu určitou mi skončil 30.6.2013,na mateřskou jsem nastoupila 1.7.2013,dítě se narodilo v srpnu,nyní má 2 roky.od
1.9.2015 mám znovu pp na dobu určitou do 30.6.2016.chtěli bychom druhé dítě,ale tak abych měla nárok na mateřskou,vím,že musím odpracovat 270 dní,ale nevím,jestli to správně chápu.Kdybych ,řekněme dejme tomu otěhotněla ještě ted v září nebo říjnu a nedejbože musela jít na rizikové a nemocenskou,měla bych nárok na mateřskou,nebo ne,tohle mi není uplně jasné,co a jak se počítá.