Re: Špatná fakturace,jak správně opravit
Nejdříve si pro jistotu ověřte např. na ARES, jestli je skutečně dodavatel a hlavně odkdy, plátce DPH. Je možné, že u těch faktur, kde nemá uvedeno, že "daň odvede zákazník" (že se jedná o PDP) ještě nebyl plátce DPH a máte to dobře.
Pokud byl plátce DPH, pak správně by mělo být dodatečné přiznání k DPH za každé zd. období, týkající se jen faktury v PDP +- vč. přílohy s důvody pro jeho podání a Výpis z evidence celý znovu.
Re: Špatná fakturace,jak správně opravit
Můžete požádat nebo, kdyby vám nechtěl vyhovět, lze, neobsahuje-li doklad pro prokázání nároku na odpočet DPH všechny předepsané náležitosti DD, nárok prokázat jiným způsobem viz § 73/5 ZDPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
8. 9. 2015 13:17
Dobrý den, dostala jsem fakturu, kde je uvedeno,že je přenesená dan.povinnost s tím,že je špatně uvedené DIČ. Tak jsem si začla prohlížet od toho stejného dodavatele faktury a zjistila jsem, že na předešlých fakturách měl také špatné DIČ a v textu jen za provedené práce fakturuji....a nic víc. Tím pádem jsem ho vedla jako neplátce daně. A tedy ted zjisštuji,že jsem ho měla mít jako plátce s přenesenkou. Jak to tedy mám ted opravit? On mi musí zaslat opravené a pak si musím v každém měsíci zaslat opravené dan.přiznání.....tedy jen tu částku té faktury a DPH v dan.přiznání spolu s evidencí...je to tak správně?