Re: mateřská dovolená
V době RD u zaměstnavatele se sice neplatí odvody SP, ale v pojištěném vztahu zaměstnankyně je (kromě doby NV a to celých měsíců NV).Otázka je spíš to,jak je to přesně s Vámi - píšete nastoupila jsem, ale zřejmě vůbec nepracovala, když uvádíte,že jste od toho data na RD. Myslím,že PPM nebudete mít proto,že máte novou smlouvu ( pochopila jsem dobře ,že u úplně nového zaměstnavatele bez přechodu práv a povinností - jinak by nemusela být nová prac.smlouva) a defacto jste nic neodpracovala a tudíž pojistný vztah nemohl vzniknout.
Jestli jsem Váš dotaz nepochopila správně, upřesněte.
Re: mateřská dovolená
Aha, tak to jsem nepochopila já :-).
Já jsem pochopila, že to byl přechod práv, ale máte pravdu, proč tedy s novou smlouvou, paní, jak to tedy je ??? :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 9. 2015 13:53
Dobrý den,
prosím o radu. Nastoupila jsem k novému zaměstnavateli 1.1.2013, od tohota data jsem na rodičovské dovolené (přešla jsem od bývalého zaměstnavatele, ale s novou smlouvou). Na rodičovské dovolené jsem byla do 3 let věku dítěte tj. do 28.6.15, od 29.6. do 2.8. čerpám neplacené volno(do 4 let věku dítěte) ale od 3.8.2015 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou. Prosím budu čerpat PPM nebo budu nadále čerpat rodičovský příspěvek. Nevím jestli rodičovská dovolená u nového zaměstnavatele je pro mne pojištěných vztah či nikoliv. Děkuji všem za odpověď