Re: výpověď ve zkušební době
Výměnou toho, kdo je zodpovědný za personální práci.
Re: výpověď ve zkušební době
Mně by zajímalo, jak jste řešili výpověď dohodou - to, že je to právní nesmysl, je jasné, ale když to takto někdo sepíše (jste odborník, který musí ovládat Zák.pr. a jste za tuto práci placená), jak to probíhá v praxi? Já si to nemumím představit a vůbec se nedivím lidem, pokud se ozývají, že je to neplatné. To samé s tou paní, která nechtěla podepsat výpověď ve zkuš. době - to by jí běžela 2měs. výp. lhůta (jaký jste dali § ukončení?). Navíc, pokud dáváte výpověď, tak ona ji nemusí převzít, ale výpovění lh. běží. To stále ještě pracuje v té firmě? Pro novou firmu pracovat nemůže, pokud nemá sepsanou PS. Předpokládám, že práva a povinnosti původní firmy nepřešly na firmu novou. To, že se dotazy tohoto typu tady objevují od zam-ců lze pochopit, i když i zde mnoho tazatelů již pochopilo, že je dobré znát Zák. pr., ale jak s takovýmito neznalostmi může někdo pracovat ve vedoucí funkci, to je mi záhadou. To cosi svědčí o té firmě, že nezaměstnává odborníky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 9. 2015 9:27
Dobrý den, na naší firmě končila zakázka, kterou převzala jiná firma i se zaměstnanci formou jako by pokračovali dál v práci. Všichni podepsali výpověď dohodou zároveň s novou smlouvou. Jen jedna zaměstnankyně, která byla ve zkušební době výpověď nepodepsala, ale novou smlouvu ano a v práci normálně pokračovala. Nyní po nás chce odstupné s tím, že nemá řádně podepsanou výpověď. Samozřejmě zkušební doba už uplynula. Dá se to nějak řešit?
Děkuji za odpověď