Re: Daň z příjmu při prodeji pozemku
Děkuji za Váš názor. Také jsem o tom slyšela, že by se poplatek bance "mohl uplatnit" jako další výdaj, související s prodejem. Přece jen bych ještě ráda získala další názor, nejlépe řešení stejné situace. Synovi, který zakládá rodinu, by se samozřejmě moc ulevilo, kdyby nemusel platit tak velkou daň z příjmu.
http://www.hypoindex.cz/prodavate-nemovitost-vyhnete-se-zbytecnym-vydajum/
Poslední odstavec
A myslíte, že by mohla být šance? Abychom neplatili daňového poradce a nakonec se dozvěděli, že musí zaplatit celou daň, potom by to vyšlo ještě dráž. Achjo, dělá mně kluk starosti. Napsala jsem dotaz do poradny Adar, jak jste mě nasměrovala. Tak uvidím, zda a co odpoví. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 9. 2015 19:58
Dobrý den,
můj syn koupil v r. 2014 pozemek z 2 mil. Kč. Vzal si hypotéku ve výši 1.800 tis. Kč s dobou fixace 3 roky. Nyní se rozhodl, že si pořídí byt. Pozemek prodává kupci za 2.400 tis. Kč. Bance zaplatí penále za předčasné splacení úvěru 263 tis. Kč a daň z převodu nemovitosti ve výši 96 tis. Kč. Zajímalo by mě, jakou bude platit daň z příjmu z prodeje pozemku? Zda si může do výdajů započítat daň z převodu nemovit. i penále bance? Tj. 2.400 tis. Kč - 2 mil. Kč - 96 tis. Kč - 263 tis. Kč =41 tis. Kč, 15 % daň, tj. 6.150,- Kč. Nebo si nemůže odečíst penále bance? Potom by byla daň samozřejmě podstatně vyšší (45.600,- Kč???). Prosím nějakého odborníka na daně z příjmu. Moc děkuji.