Pohyblivá složka mzdy

• (neregistrovaný)

18. 9. 2015 14:41

Dobrý den,
    nemáte někdo nějakou radu, jak stanovit poskytování pohyblivé složky mzdy? nejde mi o vnitřní předpis - ten mám vytvořený. Jedná se mi o to, jak nastavit princip jejího poskytnutí, například nějaké vyhodnocování po 14 dnech apod.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 9. 2015 16:50

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Pohyblivá složka mzdy
      Pro poskytování pohyblivé složky je dobré mít pravidla jednoduchá,přesně daná a musíte si předtím říci, čeho jejich splněním chcete dosáhnout. Není dobré stanovovat určité množství výrobků, protože často je to na úkor kvality. Bez upřesnění, o jakou činnost/činnosti se jedná, bych vyjmenovala nejčastější cíle - př. splnění termínovaného úkolu, dosažení výkonu určitého úseku v
      produktivitě práce ,( spočítáte si, jaká Vám vychází nyní a zda je reálné ji zvednout- cíl nesmí být nesmyslný, podložte si ho výpočtem podle dnešního stavu). POdle toho, co potřebujete, zda zvýšit produktivitu dílny, úseku nebo celku. Někde je potřeba třeba šetřit materiály, snížit odpady ,tak lze zaměřit i na toto, Zdá se mi, že některé hodnocení již po 14 dnech je docela dobrý nápad, ale na některé ukazatele např. ekonomické to je spíš nereálné, záleží,jak máte přesnou evidenci a jak je to náročné pro účetní a vedoucího pracovníka, který hby měl hodnotit své podřízené. SAmozřejmě by zaměstnanci měli konkrétně vědět, kdo je bude hodnotit. DAla bych ,že návrh podává nejbližší nadřízený a schvaluje vedoucí pracovník.

• 18. 9. 2015 21:16

Omina (neregistrovaný)

Re: Pohyblivá složka mzdy
      Děkuji,my se zabýváme stavební činností. Dosud yo bylo,tak že pohyblivou složku dostali všichni,pokud celý měsíc nemarodili. Tohle chce ředitel změnit. A já to mm stavbyedoucim nějak připravit...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).