Re: Spr. poplatek za registr.ochranné zn
Dobrý den alli,
jiné náklady s registrací ochranné známky nám už nevzniknou, tak bych se také přikláněla k účtování správního poplatku úřadu na 538 bez časového rozlišení.
Jen jsem se nechala znejistit diskusemi o časovém rozlišení a účtu 518. Tam bych to asi zaúčtovala a časově rozlišila, kdybych měla faktury ještě za nějaké konzultace a zpracování od poradenské firmy, ale to nemám, takže zaúčtuji na 538 bez rozlišení.
Děkuji a přeji hezký zbytek dne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
23. 9. 2015 10:45
Dobrý den,
na základě podané přihlášky ochranné známky mi do emailu přišla informace od ÚPV, že máme uhradit správní poplatek za podání žádosti o registraci. Na jaký účet mám tento poplatek zaúčtovat? Na účet 538? V diskusích jsem se dočetla, že někdo účtuje na účet 518 a jelikož je známka registrována po dobu 10 let, tak časově rozlišuje.
Prosím tedy o radu, jak správně zaúčtovat? Předem děkuji.